Over een maand hebben mijn kinderen al zomervakantie. Voor mijn gevoel lijkt het ver weg, maar dichtbij tegelijk. Ver weg, omdat we zoveel met zijn allen thuis zijn geweest, al veel mooie dagen hebben gehad en we minder deden dan normaal.

Maar ook dichtbij, omdat de weken lijken om te vliegen. En ik door het vele thuis zijn, en de zonnige Pasen, Pinkster en Hemelvaarsdag, soms kwijt ben welke dag het is.

Ik ben daarom alvast begonnen met een overzicht wat ik voor mijn vakantie klaar wil hebben. Zodat ik rustig in mijn eigen tempo kan afbouwen. Al gaan we waarschijnlijk niet naar Italië, zoals altijd. Toch vind ik het belangrijk om de vakantie rustig te beginnen.

We voelen immers vaak stress voordat de vakantie begint.
Op het laatste moment moet er van alles af zijn, waardoor we meer stress hebben voor de vakantie  i.p.v. een rustig gevoel. Hierdoor geniet je veel minder van de voorpret en ook de eerste paar dagen moet je even op adem komen. Herkenbaar?Hoe fijn is het als je nu eens ontspannen je vakantie in kunt gaan ?
Waardoor je niet meer het gevoel hebt dat je van alles moet.  Klinkt heerlijk toch?
Daarom hierbij 6 tips op een rijtje

1.
Maak een overzicht van wat je allemaal nog moet doen voor de vakantie.
Maak daarbij een overzicht voor je werk alsmede een overzicht voor thuis, breng daarbij ook prioriteit aan wat het eerste moet gebeuren. Kijk daarbij ook kritisch naar wat haalbaar is. Streep weg wat nu niet gedaan hoeft te worden of draag dit tijdig aan een collega over.
En hou daarbij ook ruimte over voor zaken die onverwachts of met spoed moeten gebeuren.

2.
Draag je werk tijdig over.
Zorg dat je je werk tijdig aan je collega overdraagt. Een week van te voren zou fijn zijn en loop dan ook even samen door alle taken heen. Zodat je eventuele eerste vragen meteen kunt oplossen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3. Zet je Out of Office een dag of 2 eerder aan.
En laat deze ook pas 2 dagen nadat je weer aan het werkt gaat aflopen. Dit geeft je rust en overzicht. Je omgeving rekent daardoor even niet op je. Ik die dit ook en het is super fijn.
 
 
 
 
4. Lukt het je misschien nog om een dag extra vrij te nemen voor je vakantie en als je thuiskomt ook nog een dag vrij te hebben? Zo ga je én gerust weg én kan je thuis alles rustig inpakken als je wél op vakantie gaat dit jaar. Als je thuis komt heb je daarna even de tijd om alles op te ruimen, te wassen en boodschappen te doen. Niks is heerlijker om na je eerste werkdag thuis te komen en alles is netjes.
 
 
5. Breng focus aan en doe niet alles tegelijk
Streep stuk voor stuk af wat je hebt gedaan. Conform de prioriteit die je hebt aangebracht. Hierdoor werk je veel geconcentreerder en efficiënter.
 
6. Laat je werktelefoon thuis of berg hem op als je thuis blijft
Mocht je maar 1 telefoon hebben, waar ook jouw werkmail op binnenkomt zet deze dan tijdelijk uit. De verleiding is te groot en onbewust zal je dan toch met dingen rondlopen die je voorbij ziet komen.
 
En vergeet vooral niet te mijmeren over wat je straks wilt gaan doen. Zie je zelf al lekker zitten op dat strand of in die mooie stad wandelen. Want deze dingen kunnen ook gewoon in eigen land!

Mocht je nog wat extra ontspanning kunnen gebruiken dan heb ik een hele waardevolle tip voor jou. Samen met Maud & Elke van Purebyme heb ik een Vakantie surpiseboxsamengesteld. Hierin zitten producten die je helpen ontspannen, maar je ook laten genieten van het heerlijke zomergevoel.

In de Vakantie surprisebox gaat het er vooral om dat we je een gevoel van ontspanning en een momentje voor jezelf willen geven. Zelf vinden we  me-time namelijk ontzettend belangrijk. Maar uiteraard is het ook de bedoeling dat je kunt genieten van een heerlijk vakantiegevoel. Dus naast ontspanningsproducten, vind je ook typische producten voor de zomer in de Vakantie surprisebox. Nieuwsgierig geworden naar de boxen klik dan hier of https://www.purebyme.com/product/vakantie-surprisebox-l/hier. We hebben er namelijk verschillende samengesteld.