Ervaar jij ook onrust na een onwerkelijke week? | Slow and Grow |

Het is vrijdag, normaal de laatste dag van de week , waarin je uitkijkt naar het weekend en de dingen die je gaat doen.

Nu is het bijna weekend na een bizarre en onwerkelijke week. Een week waarin mijn gevoelens alle kanten op gingen en we overspoeld werden met nieuws.

Het was en is soms nog steeds even zoeken naar een nieuwe balans nu de dagen anders zijn en je veel meer thuis bent. Althans dat gebeurde bij mij wel.

Misschien ervaar jij ook wel onrust.

Onrust omdat je voor je werk dingen moet doen die niet echt lukken, je kinderen thuis zijn of omdat je inkomen stagneert. 

Daarnaast is alles opeens ook niet meer zo vanzelfsprekend. Even naar je ouders toe, de stad in of je gezondheid. Misschien ben je zelfs al ziek of ken je dierbaren om je heen die ziek zijn.

Waardoor je gedachten bij jezelf opmerkt. Gedachten die je geen prettig gevoel bezorgen. Gedachten die je verdrietig maken of zelfs bang. Je kunt deze gedachten proberen weg te drukken. Maar ik zou je willen aanraden om dat niet te doen.

Erken je gedachten en dat je je nu zo voelt.

Door ze te erkennen en te accepteren zul je merken dat er ruimte ontstaat. Ze zijn niet de werkelijkheid, maar ze spelen wel een rol in je hoofd. Daarom heb ik voor jou hieronder een korte oefening.

Beantwoord de volgende vragen met een gedachte waar je nu echt last van hebt:

  • Vraag je jezelf af of de gedachte 100% waar is.
  • Welk bewijs heb je dat deze gedachte waar is?
  • Welk bewijs heb je dat deze gedachte niet waar is?
  • In hoeverre helpt het je om zo te denken?
  • Welke gedachte zou je wel helpen?

Neem de tijd om te voelen welke antwoorden er bij je naar boven komen en schrijf ze dan rustig op.

Elke morgen zou je een aantal minuten de tijd kunnen nemen om deze vragen te beantwoorden. Herhaal tevens jouw helpende gedachten een aantal keren per dag in je hoofd.

Misschien voelt de helpende gedachte niet meteen als de waarheid of wat vreemd aan. Je hersenen werken echter wel zo dat je er vanzelf meer in gaat geloven en vertrouwen in krijgt. Geloof me, ik doe het zelf ook.

Ik wil je een fijn en gezond weekend toewensen. Pas goed op jezelf!