Terwijl ik mijn laptop openklap, merk ik dat een zin van gister blijft hangen uit een kennismakingsgesprek. Het heeft te maken of je snel tot het inzicht kunt komen m.b.t. wat je werkelijk wilt doen.

Wat vooraf ging

Ze mailde me een week geleden, dat ze ambitieus was en toe was aan een volgende stap. Alleen binnen loondienst werken daarin zag ze geen uitdaging meer.  Ze wil graag gaan ondernemen.
Alleen de vraag voor haar was waarin. Wat voor bedrijf zou ze willen starten, ze wist het niet.

Deze vraag is een vraag welke ik vaak tegen kom. Vaak weet je wat je niet meer wilt, maar wat dan wel dat is lastig. Je komt er niet uit en weet ook niet precies waar je nu moet beginnen. Het liefst wil je ook zo snel mogelijk weten wat je gaat doen, zodat je af kunt van het nare gevoel waar je nu in zit en vooruit kunt gaan.

Terug naar het gesprek

In het gesprek komt duidelijk naar voren dat ze heel graag wil ondernemen. Maar dat haar hoofd haar tegenhoudt. Ze wil meer richting haar gevoel en vraagt zich af of het echt gaat lukken. Ze vindt het spannend om de knoop door te hakken en te geloven dat ze er echter zal komen wat ze werkelijk wil.

Vervolgens vertelt ze dat ze ook andere coaches heeft gesproken. Waarvan eentje die aangeeft dat ze binnen 2 uur een bedrijfsidee met haar kan maken. Ze vraagt aan mij hoe ik dat zie. Ik lach en zeg tja dat zou kunnen, maar ik geloof daar niet in. Als je wilt gaan voor snel, hoppa door om maar meters te maken en als jou dat rust geeft dan is dat de juiste keuze.

Ik weet uit ervaring dat er achter komen wat je wilt doen tijd kost. Tijd om dingen te onderzoeken, te laten sudderen en om naar binnen te keren, zodat je echt bij je gevoel komt. Om daarna te gaan versnellen als dit alles tot 1 geheel is gesmeed.

Wat er gebeurt in je hoofd

Als je besluit om te gaan voor een andere baan of voor het starten van je eigen bedrijf dan wil je hoofd echt ontzettend graag en snel weten wat het wordt. De onduidelijkheid en het proces van uitzoeken wat je wilt is een mooie, maar ook confronterende zoektocht. Eentje waarin je mind allerlei tricks met je zal spelen, om je terug te dringen naar het oude, het bekende.

Dan klinkt een voorstel om binnen korte tijd tot resultaten te komen heel aanlokkelijk. Je ziet ze vaak voorbij komen binnen 1 maand staat jouw bedrijf, of binnen 5 weken van zozo baan naar droombaan.

En in deze tijd waarin alles razendsnel gaat, moet je voor je gevoel mee hollen, omdat je anders er misschien wel naast ligt. De vraag is echter of dat werkelijk zo is. Door in zo’n korte tijd tot een bedrijfsidee te komen, komt dit idee totaal niet uit je gevoel maar voornamelijk uit je hoofd. Dit idee is gestuurd om te voldoen aan jouw kort termijn verlangens en aan de werkelijke zoektocht naar wat je wilt en wat voor jou belangrijk is niet voldaan.

Vraag jezelf eens af:

  • Wat gaan die paar maanden om te onderzoeken wat je werkelijk wilt uitmaken op je hele leven?
  • Wat brengt het je om wel de tijd te nemen en te  voelen wat voor jou belangrijk is?
  • En hoe ben je in staat om voor de toekomst te kunnen voldoen aan hetgeen wat voor jou belangrijk is als je nu niet werkelijk de tijd neemt voor jezelf? 
Je mindset

Je droombaan realiseren, of je eigen bedrijf starten is niet alleen maar uitzoeken wat je wilt, maar is tevens levensveranderend bezig zijn met je minset. Je mindset is één van de belangrijkste dingen zeker als ondernemer. Je kunt namelijk alles weten, maar pas als je het DOET krijg je resultaat.

Daarom coach ik mensen naast hetgeen wat ze willen tevens in hun mindset. Zodat ze niet langer worden tegen gehouden door onzekerheden en hun dromen realiseren. Voor nu en de toekomst.

En waarin geloof jij?

Mocht je voor jezelf aan de slag willen met jouw verlangen in een rustig tempo, kijk dan eens bij mijn laag drempelige Slow Programma Jouw Verlangen.