MIRJAM | Slow and Grow | Mijn verhaal | Mirjam Beek | Alkmaar | Coach

DIT IS MIJN
VERHAAL

Ik ben Mirjam. Als loopbaan- en lifecoach doe ik niets liever dan jou begeleiden naar een leven dat echt bij je past. Om te weten wat bij je past, moet je soms eerst vertragen. Zo kom je in contact met je verlangens en durf je stappen te zetten naar het leven zoals jij dat wilt.

Misschien voel jij ook dat je iets in je leven wilt veranderen. Je weet alleen niet waar je moet beginnen en als je heel eerlijk bent voelt het soms alsof je je hoofd boven water aan het houden bent. Je bent moe, weet niet wat je volgende stap wordt en hoe je die gaat zetten. Ik ga je helpen. Maar eerst neem ik je mee in mijn verhaal. Voordat ik kon coachen moest ik namelijk eerst zelf wakker geschud worden.

Op zoek naar avontuur

De kleine Mirjam was een nieuwsgierig en ondernemend meisje. Het liefst bouwde ik hutten, speelde ik buiten en kwam ik met vieze kleren thuis. Op mijn negende ging ik voor het eerst mee naar een wedstrijd van AZ en verloor ik mijn hart aan deze club. Ook vond ik het heerlijk om me terug te trekken in mijn eigen wereldje en stapels boeken te lezen.

Als meisje dat van voetbal hield, vond ik de middelbare school niet makkelijk. Terwijl de meiden om me heen druk waren met make-up en kleding, was ik liever buiten aan het spelen of aan het sporten. Ik voelde me anders dan de rest en bouwde, om mezelf te beschermen, langzaam een muurtje op.

Een glanzende carrière

Na de middelbare school ging ik Europese Studies studeren. Tijdens een stage belandde ik in een politieke en hiërarchische omgeving. Dit was niet wat ik wilde. Wat ik wél wilde? Ik had geen idee. Een tijdje werkte ik als intercedente bij een uitzendbureau, maar daar voelde ik me niet uitgedaagd. Ik stapte over naar de Rabobank en kwam daarna bij ING terecht, waar ik mezelf ontwikkelde tot leidinggevende. Ik werkte minstens 50 uur per week en wilde het heel goed doen in de ogen van anderen. ‘Gewoon’ goed vond ik eigenlijk niet goed genoeg.

Ik vond het heerlijk om mensen te coachen, zowel in teamverband als individueel. De twinkeling in hun ogen als ‘mijn’ teamleden zagen waar hun talent lag, nieuwe loopbaanstappen durfden te zetten of steeds meer in zichzelf durfden te geloven, vond ik magisch. Op basis van vertrouwen, humor en scherpe maar liefdevolle vragen hielp ik ‘mijn team’ – van oudere mannen en stoere jongens tot onzekere vrouwen – groeien en ontwikkelen. Ik volgde een coachopleiding en ontdekte hoe goed dit vak me paste. Tegelijkertijd leefde ik op adrenaline, liep ik op mijn tenen en sliep ik amper. In die periode werd mijn dochtertje te licht en te klein geboren. Haar hersenvliesontsteking en moeizame geboorte maakten veel impact. Toch werkte ik hard door. Het voelde alsof ik niet anders kon.

Dit schudde me wakker

Tijdens een werkuitje klapte ik tijdens het schaatsen hard op mijn achterhoofd. Uren later werd ik wakker in het ziekenhuis. Dit incident liet me inzien dat ik te ver was gegaan. Zo kon ik toch niet leven? Ik zag in dat ik mezelf al die tijd uitgeput had. Ik wilde weer genieten van mijn gezinsleven met mijn twee meiden en het kleine geluk. Steeds meer durfde ik naar mijn behoeftes te luisteren en mijn eigen pad te volgen. Hoe meer ik dat deed, hoe duidelijker het werd dat ik andere mensen wilde helpen om hetzelfde te doen.

Toen ik mijn uren opbouwde bij ING merkte ik al snel dat deze omgeving me niet meer gelukkig maakte. Ik droomde ervan mijn eigen coachbedrijf te starten. Maar hoe? Ging ik mijn goede baan zomaar opzeggen? Mijn teams deden het immers heel goed! In die spannende periode vond ik op verschillende plekken klavertjes vier – die ik steeds weer vond op belangrijke momenten in mijn leven. Ik voelde dat ik op de goede weg zat, werd tot mijn grote vreugde weer zwanger en voelde steeds meer rust. Ik zegde mijn baan op en startte mijn eigen bedrijf als life- en loopbaancoach.

Nu help ik jou minder te moeten en meer te willen

Ik vond mezelf opnieuw uit en creëerde een leven dat echt bij me past. Nu help ik jou om hetzelfde te doen – wat je situatie ook is. Ik help je onthaasten en minder moeten, waardoor je ruimte krijgt voor je dromen en verlangens. Zo coach ik jou naar een ontspannen manier van leven die bij jou past. Want dat gun ik je!

Voel je dat ik jou kan helpen?

Copyright Slow & Grow by Mirjam 2020 | Algemene voorwaarden en Privacy verklaring | Branding & webdesign Creative Concept Marte Methorst