DSC

Dit is mijn verhaal

Ik ben zo iemand die die leeuw in zich heeft, een zonnekind zeggen ze ook wel. Een ‘dromerige doener’. Als kind al, ik voelde feilloos alles aan. Ik straalde. Had altijd een lach op mijn gezicht.

In mijn kern was het normaal voor me, om dingen te weten, te voelen of te zien, nog voordat het zichtbaar werd voor anderen, of uitgesproken was.

 

Later heb ik mijzelf heel ander gedrag eigen gemaakt

Als puber. Maar ook later, in mijn werk. Alsof je alleen succesvol kunt zijn door keihard te werken. Bevestiging van anderen en goede resultaten gaven mij een gevoel van erkenning en waarde. Maar het was nooit goed genoeg. Mijn ego wilde continu mee, omdat het afhankelijk was van anderen, en niet van mijzelf.

Ik kreeg nog een promotie, met nog meer verantwoordelijkheid, en een nog beter salaris. 

Op sommige momenten hunkerde ik naar meer rust. Maar de rush  van goede resultaten en bezig zijn hield mij op de been. 

Mijn eigen pad volgen

Een sportongeval, nu al weer 6 jaar geleden, met als gevolg een zware hersenschudding, zorgde ervoor dat ik tot stilstand kwam. Een burn-out volgde. Het leek wel, alsof ik in een afgrond viel en de bodem kwam maar niet in zicht. Ik had nergens controle over en mijn hoofd maalde de hele dag door. 

Het was een hele zwarte periode in mijn leven. Ik was mezelf totaal kwijt. De sprankelende persoon die ik altijd was, leek van een leven geleden. Ik vroeg me af of ik mij ooit weer normaal zou voelen. 

En toch.

Ergens diep in mij wakkerde een verlangen, van een eigen bedrijf. Als een vuurtoren lichtte het af en toe op. 

Ik ben mij in die tijd gaan richten op mijn lichaam, mijn gevoel en mijn spiritualiteit. Dat verlangen in mij werd steeds sterker, en ik kwam op het punt dat mijn (oude) baan geen optie meer was. Terug. In die mannelijke energie. Ik wilde, en kon, het niet meer. 

Mirjam
DSC

Spiritualiteit heeft altijd een rol gespeeld in mijn bedrijf

De naam Slow & Grow zegt het eigenlijk al. En toch voelde ik, het afgelopen jaar, dat mijn spirituele kant nog grootser mocht. Dat ik er nog voller in mocht stappen. Spannend? Absoluut. ‘Wat als ik anderen hiermee wegjaag? Als ik te zweverig wordt gezien? Iemand die alleen maar vage dingen doet?’

Maar het is wie ik ben. Het is wat ik belichaam, zeggen anderen ook vaak.

Ik ben zo in balans in mijn yin en yang kant. 

Ik ben spiritueel. Maar ik sta ook met beide voeten op de grond. Ik zit op m’n yoga mat, maar hang net zo hard aan een cross fit rek. Ik lees graag een boek, maar sta net zo hard uitbundig te juichen bij AZ. 

We zijn het allemaal. In essentie. We zijn allemaal yin en yang. 

Je hebt het alleen te omarmen in jezelf. 

Alles verschuift wanneer jij leert vertrouwen op je intuïtie en wat je lijf je echt wil vertellen. Ons lichaam is zo wijs, en toch negeren we het zo vaak. Ik leer je ernaar te luisteren. Erop in te tunen, elke keer weer. Dat verlangen in jou, we raken het elke keer aan. Je gaat voelen en ervaren dat alles er al is. Dat alle antwoorden er altijd zijn. En dat het altijd kan stromen. 

Je hebt het te voelen. Te zien. Ernaar te handelen. Jezelf aan te kijken, voorbij patronen, overtuigingen of alles waarvan je denkt dat het ‘hoort’ of ‘slim’ is. En dat vraagt de juiste liefdevolle begeleiding. Want jij mag de volste versie van jezelf zijn. Ik help je om daarin te stappen. Met liefde.

En nu is het jouw beurt. Wat is jouw verhaal? Wat heeft je getriggerd om mijn hele verhaal te lezen?

Ik ben oprecht benieuwd naar jou. Waar verlang jij naar, wie wil jij zijn? En wat staat je in de weg om dat niet te doen? Deel het hieronder met me door het formulier in te vullen en ik reageer op werkdagen binnen 24 uur op je bericht. 

Liefs Mirjam

Wat anderen zeggen

Scroll naar boven