mirjam slow and grow

Dit is mijn verhaal

Misschien volg jij mij al een tijdje op social media of ben je juist net met mij in aanraking gekomen. Ongetwijfeld ben je op deze pagina terecht gekomen, omdat je benieuwd bent wie ik ben.

In februari 2016 kwam mijn leven met een klap tot stilstand. Door deze letterlijk harde klap kwam ik tot een inzicht dat  mijn leven compleet heeft veranderd en vanwaaruit mijn bedrijf en Slow & Grow Ondernemen is ontstaan.

Hieronder neem ik je mee in mijn verhaal, waarom die harde klap er voor zorgde dat ik mijn leven veranderde en mijn eigen bedrijf startte.

Hieronder neem ik je mee in mijn verhaal, waarom die harde klap er voor zorgde dat ik mijn missie zo scherp voelde.

Een glanzende carrière

Na de middelbare school ging ik Europese Studies studeren. Ik werkte bij de Rabobank en daarna bij ING waar ik me ontwikkelde tot leidinggevende. Ik werkte zeker 50 uur per week en wilde het heel goed doen in de ogen van anderen. Ik liep vaak op mijn tandvlees en sliep slecht.

Toen mijn middelste dochter te klein geboren werd en snel erna hersenvliesontsteking kreeg bleef ik stug en hard doorwerken. Alsof ik geen andere optie had. 

Tot ik tijdens een werkuitje met het schaatsen hard op mijn achterhoofd klapte en in het ziekenhuis belandde. Toen pas voelde ik: ik ben te ver gegaan. Zo wil ik niet verder leven. Het schudde me wakker.

Terug bij de ING bouwde ik mijn uren weer op maar ik voelde het niet meer. Ik droomde ervan mijn eigen bedrijf te starten. Het roer om te gooien. 

Ik wilde meer balans in mijn leven, op mijn eigen tempo. Meer in verbinding zijn met mezelf. Mijn intuïtie leidend laten zijn. 

Slow & Grow werd geboren. 

Mijn eigen pad volgen

Toen ik startte met ondernemen 4 jaar geleden wilde ik het doen op mijn manier, op mijn tempo. Maar het is zo verleidelijk om mee genomen te worden in alle dingen die er zijn om succesvol te worden en om zoveel mogelijk klanten aan te trekken. De slimme strategiën van funnels, e-books en gratis masterclasses.

Het gevoel te krijgen dat je pas meetelt als je 100k omzet hebt of meer.

Je het pas goed doet als je een high end product hebt, maar daarnaast ook een online training.

Ook ik liet me in het begin hierdoor verleiden Maar hoe meer ik me hierin verdiepte of dingen uitprobeerde, hoe meer ik voelde dat dat niet was wat ik wilde. Het zou me terug brengen naar mijn oude ik, die keihard werkte en daardoor een mega succesvolle carrière had gerealiseerd, maar ook ver van zichzelf was komen af te staan. Die zichzelf uitputte en niet meer door had hoe mooi het leven om haar heen was.

Daarom herkende ik de signalen die mijn lijf me gaf snel. Bijvoorbeeld het schrijven van een funnel riep irritatie bij me op en ik vroeg me af of dit me écht zou helpen. Waar voorheen mijn motto was niet zo zeuren, door de zure appel heen bijten jij wilt succesvol ondernemen, nam ik nu dat signaal serieus. Terwijl het toch zo’n handig middel lijkt om aan klanten te komen. Maar je blijft er juist continu aan werken. Of je krijgt te horen dan huur je toch een VA in. Dat geeft rust en dan hou je tijd over voor andere dingen.

Maar deze dingen pasten totaal niet bij mij. Ik merkte dat het daardoor niet in mij stroomde, ik miste voldoening, maar ik kon er niet helemaal de vinger op leggen.

Ik wilde diepere lagen in mezelf aankijken. Ik wilde nog voller mezelf zijn. Schaamteloos vertellen wat ik vind en mezelf niet verliezen in kunstjes die plat voelen. Nog meer vanuit mijn intuïtie coachen en het niet onnodig complex maken. 

Mirjam kopieren
Mirjam

Ik ben me gaan verdiepen in systeemcoaching

Ik ben me gaan verdiepen in systeemcoaching. Ik vind dit een mooie verdieping op de coachingsopleidingen die ik zelf al gedaan had. En wow wat is dit prachtig. Daarbij merkte ik ook iedere keer dat het niet om de grootse inzichten of veranderingen gaat, maar het waren juist de kleine dingen die ik tegenkwam die me verrijkten. Het voelde niet alleen als een verrijking voor mezelf, maar ik zag ook hoeveel het mijn klanten bracht. Ik kan ze hiermee dingen laten voelen en zien waar ze zich niet bewust van waren, maar die wel voor blokkades zorgen.

Het zorgde ervoor dat ik nog vrijer kan ondernemen. Dingen doe op mijn eigen manier, maar er ook vol op vertrouw dat alles kan zoals ik het wil. Ik vond mezelf opnieuw uit en creëerde een leven dat echt bij me past. Nu help ik jou om hetzelfde te doen – wat je situatie ook is.  Laat je niet leiden door alle dingen die er om je heen geroepen worden. Succesvol zijn is leven en ondernemen op je eigen manier. En ik help je hierbij graag!

Liefs Mirjam

En nu is het jouw beurt. Wat is jouw verhaal? Wat heeft je getriggerd om mijn hele verhaal te lezen?

Ik ben oprecht benieuwd naar jou. Waar droom je van? Wat staat er nog tussen je huidige situatie en je droom in? Deel het hieronder met me door het formulier in te vullen en ik reageer op werkdagen binnen 24 uur op je bericht. 

Liefs Mirjam

Wat anderen zeggen

Scroll naar top