mirjam slow and grow

Dit is mijn verhaal

Misschien volg jij mij al een tijdje op social media of ben je juist net met mij in aanraking gekomen. Ongetwijfeld ben je op deze pagina terecht gekomen, omdat je benieuwd bent wie ik ben.

In februari 2016 kwam mijn leven met een klap tot stilstand. Door deze letterlijk harde klap kwam ik tot een inzicht dat mijn leven compleet heeft veranderd! En waardoor ik een erachter kwam wat mijn missie is, namelijk:

Om zoveel mogelijk onderneemsters te helpen en begeleiden naar een leven en ondernemerschap dat echt bij ze past. Om te ondernemen vanuit, rust, flow & dichtbij jezelf. En daarmee impact te maken!

Hieronder neem ik je mee in mijn verhaal, waarom die harde klap er voor zorgde dat ik mijn missie zo scherp voelde.

Op zoek naar avontuur

De kleine Mirjam was een nieuwsgierig en ondernemend meisje. Het liefst bouwde ik hutten, speelde ik buiten, kwam ik met vieze kleren thuis en had ik allerlei handeltjes. Op mijn negende ging ik voor het eerst mee naar een wedstrijd van AZ en verloor ik mijn hart aan deze club. Ook vond ik het heerlijk om me terug te trekken in mijn eigen wereldje en stapels boeken te lezen.

Als meisje dat van voetbal hield, vond ik de middelbare school niet makkelijk. Terwijl de meiden om me heen druk waren met make-up en kleding, was ik liever buiten aan het spelen of aan het sporten. Ik voelde me anders dan de rest en bouwde, om mezelf te beschermen, langzaam een muurtje op.

Een glanzende carrière

Na de middelbare school ging ik Europese Studies studeren. Tijdens een stage belandde ik in een politieke en hiërarchische omgeving. Dit was niet wat ik wilde. Wat ik wél wilde? Ik had geen idee. Een tijdje werkte ik als intercedente bij een uitzendbureau, maar daar voelde ik me niet uitgedaagd. Ik stapte over naar de Rabobank en kwam daarna bij ING terecht, waar ik mezelf ontwikkelde tot leidinggevende en altijd aan de zakelijke kant van de bank met ondernemers heb gewerkt. Ik werkte minstens 50 uur per week en wilde het heel goed doen in de ogen van anderen. ‘Gewoon’ goed vond ik eigenlijk niet goed genoeg.

Ik vond het heerlijk om mensen te coachen, zowel in teamverband als individueel. De twinkeling in hun ogen als ‘mijn’ teamleden zagen waar hun talent lag, nieuwe loopbaanstappen durfden te zetten of steeds meer in zichzelf durfden te geloven, vond ik magisch. Op basis van vertrouwen, humor en scherpe maar liefdevolle vragen hielp ik ‘mijn team’ – van oudere mannen en stoere jongens tot onzekere vrouwen – groeien en ontwikkelen. Ik volgde een coachopleiding en ontdekte hoe goed dit vak me paste. Tegelijkertijd leefde ik op adrenaline, liep ik op mijn tenen en sliep ik amper. In die periode werd mijn dochtertje te licht en te klein geboren. Haar hersenvliesontsteking en moeizame geboorte maakten veel impact. Toch werkte ik hard door. Het voelde alsof ik niet anders kon.

mirjam beek slow and grow

Zet alvast meteen de eerste stappen naar rust & flow en download mijn gratis e-book.

mirjam beek slow and grow

Dit schudde me wakker

Tijdens een werkuitje klapte ik tijdens het schaatsen hard op mijn achterhoofd. Uren later werd ik wakker in het ziekenhuis. Dit incident liet me inzien dat ik te ver was gegaan. Zo kon ik toch niet leven? Ik stelde mezelf de vraag wat is echt belangrijk in mijn leven? En hierop wist ik diep van binnen het antwoord al. Misschien heb jij dit ook wel? Dat je maar doorrent en zoveel moet. Ik besefte dat meer willen en zoveel moeten mij niet gelukkig zouden maken.

Toen ik mijn uren opbouwde bij ING merkte ik al snel dat deze omgeving me niet meer gelukkig maakte. Ik droomde ervan mijn eigen coachbedrijf te starten. Maar hoe? Ging ik mijn goede baan zomaar opzeggen? Mijn teams deden het immers heel goed! In die spannende periode vond ik op verschillende plekken klavertjes vier – die ik steeds weer vond op belangrijke momenten in mijn leven. Ik voelde dat ik op de goede weg zat, werd tot mijn grote vreugde weer zwanger en voelde steeds meer rust. Ik zegde mijn baan op en startte mijn eigen bedrijf.

Je eigen pad volgen

Ik ging echt mijn eigen pad volgen, ik voelde dat dat mij gelukkig zou maken. Ik wilde een leven in balans, in mijn eigen tempo en met duurzame groei. Duurzaam betekent voor mij vanuit verbinding met jezelf, vanuit jouw kracht, vanuit je eigen tempo, waardoor je waardevolle doelen bereikt en organisch groeit. 

Dit werd de rode lijn in mijn bedrijf, voor mezelf maar ook waar ik andere ondernemers mee help.

Toen ik mijn bedrijf startte, heb ik ervoor gekozen om dingen stap voor stap op te bouwen. Waarin ik 3 dagen werk voor mijn bedrijf en 2 dagen er ben voor de kinderen. En het is me gelukt. Mijn bedrijf groeit en ik ben nog meer succesvol dan ik ooit had durven dromen.

Ook heb ik een journal gelanceerd, dat was een droom voor mij die uitkwam. In alles wat ik doe in mijn  bedrijf vraag ik mezelf af, past dit bij mijn verlangen? Klopt dit bij mijn basis en kern waarin ik geloof? Door in mijn eigen tempo dingen te doen heb ik zoveel meer rust, voldoening en energie gekregen. Het geeft me focus en dingen die niet bij mij passen laat ik los. En ik weet zeker dat als ik het kan jij het ook kunt. 

Succesvol zijn is leven en ondernemen op je eigen manier

Ik vond mezelf opnieuw uit en creëerde een leven dat echt bij me past. Nu help ik jou om hetzelfde te doen – wat je situatie ook is.  Laat je niet leiden door alle dingen die er om je heen geroepen worden. Laat je niet verleiden dat je pas succesvol bent als je 10k per maand omzet. Succesvol zijn is leven en ondernemen op je eigen manier. En ik help je hierbij graag!

mirjam slow and grow

En nu is het jouw beurt. Wat is jouw verhaal? Wat heeft je getriggerd om mijn hele verhaal te lezen?

Ik ben oprecht benieuwd naar jou. Waar droom je van? Wat staat er nog tussen je huidige situatie en je droom in? Deel het hieronder met me door het formulier in te vullen en ik reageer op werkdagen binnen 24 uur op je bericht. 

Liefs Mirjam

Wat anderen zeggen

Scroll naar top